Arxiu del So i de la Imatge
L’Arxiu del So i de la Imatge de Mallorca (ASIM), creat pel Consell de Mallorca en 1999, és un arxiu especialitzat en el cinema, la fotografia, la música i la història oral de Mallorca. De lliure accés per a tota la ciutadania, té com a objectiu localitzar, recuperar, conservar i difondre el patrimoni fotogràfic, audiovisual i fonogràfic produït a Mallorca o relacionat amb l’illa, de qualsevol època, temàtica, format o suport.
Serveis
Servei d'accés i consulta. Servei dirigit a investigadors, professionals i al públic general interessat en investigar els fons de l’ASIM a les seves instal·lacions. La consulta de la documentació de lliure accés pot tenir limitacions derivades de l’estat de conservació, que la seva organització no estigui finalitzada, que es trobi en procés de restauració o en qualsevol altre tractament necessari per garantir les funcions de l’ASIM.Els investigadors podran accedir directament a les bases de dades disponibles per a consulta dels fons de l’ASIM. A Internet es pot consultar una mostra dels fons i col·leccions mitjançant algunes plataformes i xarxes socials com són Flickr, YouTube o la Mémoire Filmique Pyréneés-Mediterranée i l'European Film Gateway.
Biblioteca auxiliar de l’Arxiu del So i de la Imatge. Biblioteca de consulta especialitzada en fotografia, cinematografia, TV, música i història oral, amb uns 4.000 llibres i uns 1.000 fullets. A més, compta amb una hemeroteca de revistes especialitzades, obres de referència i els materials especials (fons videogràfics, sonors i material gràfic). Es poden fer cerques sobre aquests materials en el Catàleg Bibliogràfic de les Illes Balears.
Préstec. A la biblioteca hi ha préstec personal i préstec interbibliotecari de part del fons bibliogràfic.
Reprografia. A petició dels usuaris, l'Arxiu disposa d'un servei de reprografia per fer còpies dels documents de l'ASIM.
Enllaços relacionats
Tràmits i procediments relacionats
Marina Planas. Premi Mallorca de Fotografia Talent Illenc 2024
PREMIS MALLORCA DE FOTOGRAFIA CONTEMPORÀNIA 2024
Enguany s’han presentat a la convocatòria 74 projectes de 13 països.
El jurat dels premis, format per Irene de Mendoza, Juanjo Alfonso, Pilar Rubí i Carles Guerra es reuní el 7 d’octubre a la seu de l’Arxiu del So i de la Imatge de Mallorca, destacà que els treballs rebuts representen un ampli espectre de pràctiques fotogràfiques que van des del reportatge al nou documentalisme i les pràctiques d’arxiu.
El jurat ha decidit que el Premi Mallorca de Fotografia Talent Illenc 2024 s’atorga a Marina Planas pel seu treball Cualquier cosa puede acabar con todo en cualquier momento.
La seva obra adopta la forma d’un assaig fotogràfic que visibilitza una història de trastorns mentals a partir d’un àlbum familiar. El jurat ha valorat com l’artista recorre a una tradició de fotografia conceptual feminista, que recupera l’ús d’una fotografia vernacular.