Contes i espectacles del pallasso Sabatot

Nom artístic

Teatritx

Públic destinatari

Familiar amb infants de 2 a 12 anys

Durada

50 min

Preu (BI+IVA)

423,50€

Espai

Interior / exterior

Any incorporació CACIM

2022-2024

Sinopsi/Resum

En Sabatot és un pallasso un poc, un poc, bé... una sabata amb un nas vermell! És divertit, emocional, curiós, especial, hàbil i tendre, molt tendre. 

Aquest pallasso, entranyable i hàbil alhora, és interpretat per Josuè Guasch que és pallasso des de fa més de vint anys. Ha estudiat i analitzat diverses tècniques de clown i ja fa més de deu anys que és professor d’aquesta tècnica. També és autor, director i actor, a més de professor de teatre i coordina la companyia Teatritx. 

Josuè ens presenta tota una sèrie diversa d’espectacles i contes de la mà del seu personatge el pallasso Sabatot que a continuació es relacionen. El seus espectacles han girat per tota Espanya.

Programa

El pallasso Sabatot
Sabatot, un pallasso molt dinàmic, divertit, ingenu i bona persona, es disposa a fer un espectacle per al seu públic, però vol fer, ni més ni manco, que l’Espectacle dels Espectacles. Per això farà equilibris, màgia, es llançarà dins d’una piscina fent un salt mortal, cantarà, ballarà i, en definitiva, farà tot el que faci falta perquè l’espectacle sigui el Millor Espectacle de tots els Espectacles que hi ha en el món dels espectacles.  
A un pallasso mai no li surten les coses com vol i, a més, li passen pel cap una gran quantitat de coses estrafolàries, o sigui, que haurà d’anar trampejant els problemes reals i inventats, sempre amb l’ajuda i la participació del públic, per arribar a un bon final.

Un caramull de contes
El pallasso Sabatot ens ensenyarà que amb qualsevol cosa que trobem per casa com una cassola, un mocador, un capell... ens pot explicar un conte fent créixer la imaginació i divertint-nos més que la manera tradicional d'explicar contes. 
L'escenografia son peces gegants de construcció amb les quals crea diferents espais. Els contes que ens explicarà aquest cop són: «Sa Jaia Xaloc i sa Jaia Bigalot», «El Pescador i la seva Dona». «Un bon home, el seu fill i un ase». 
Finalment, farà sortir algun adult d'entre el públic i entre tots dos faran una demostració de com es poden crear personatges just modificant la mandíbula. Una experiència divertida i que dona recursos a pares i mares, mestres i a tothom que vulgui explicar un conte o una història.

La caputxeta vermella
Aquest conte prové d’una faula antiga que havia passat oralment de generació en generació a gran part d’Europa. 
El primer en recollir aquesta història i incloure-la en un volum de contes fou Perrault l’any 1697. El 1812 els germans Grim en varen escriure una versió nova, que és la més coneguda. En aquesta versió, més innocent i amb un final feliç, la padrina salva la seva neta sense ajuda de ningú. La figura del llenyataire la va introduir Ludwig Tieck l’any 1800 a «Vida i mort de la jove caputxeta vermella: una tragèdia». A partir d’aleshores s’han fet versions de tot tipus. 
El pallasso Sabatot us contarà la seva pròpia versió en què la mare de na Caputxeta vol convertir-se en la nova Lisa Minelli i on trobareu un llop rocker, un invertor...

Contes d’Andersen
El pallasso Sabatot explicarà «El soldadet de Plom» i «El que fa el vell de casa sempre està bé». 
Fent servir tot tipus d’objectes (teles, cassoles, mitjons, perruques i el que faci falta), en Sabatot ens crea els moments més màgics, tendres, entretinguts i curiosos que hàgiu vist mai. Sempre s'acompanya de música i sons de tot tipus. 
El muntatge és divertit, atractiu, vistós, musical i pedagògic, a més d’original. Descobrirem el significat dels contes d'Andersen des d’un altre punt de vista, molt divertit. Com sempre, el públic hi participa perquè entre tots es crea un moment fantàstic.

Faules
Les faules són narracions breus protagonitzades per animals, al·legories amb contingut moral que han influenciat molt la literatura des de l’Edat Mitjana fins els nostres dies: La Fontaine, Samaniego, Isop…
El pastor mentider s’utilitza com a lligam per a l’adaptació de les més conegudes faules d’Isop: «La llebre i la tortuga», «La cigala i la formiga», «El corb i el llop» i altres narracions. Un espectacle amb cançons, divertit, ple de fantasia i imaginació, en què el públic participa d’una manera espontània als jocs que es produeixen a l’escenari. 
L’obra és dinàmica i entretinguda, i els infants en podran treure moltes conclusions, la més important: sempre s’ha de dir la veritat ja que les mentides no duen enlloc.
Cal remarcar la sensacional interpretació física dels animals de l’actor.

Contes del món
El pallasso Sabatot ens endinsa en diverses cultures del món amb tres meravellosos contes molt interessants: «El test buit»  (de tradició xinesa), « Les primeres maduixes» (de tradició txerokee) i «La dona esquelet« » (de tradició inuit).
Fent-se servir d’objectes reciclats i preparats per a l’ocasió, cada conte ens remet a una filosofia de vida pròpia de cada cultura.
És un espectacle participatiu i màgic.

Contes sostenibles
La sostenibilitat és un concepte econòmic, social i ecològic complex entorn de les relacions entre les societats i el medi ambient. 
El pallasso Sabatot amb la seva mirada ingènua, divertida i sorprenent ens farà reflexionar sobre la sostenibilitat, el nostre món i com cuidar-lo, respectar-lo i, en definitiva, com estimar-lo. Un món més sostenible és possible! 
El públic es posarà a la pell d’un calamar, d’un ós o una abella i patirà les conseqüències de la mala gestió que feim els humans dels recursos, però passant-ho bé, òbviament. És un espectacle participatiu, divertit i diferent que aconseguirà que el públic gran i petit miri la societat amb una mirada nova.

Fitxa artística

Guió i direcció: Josuè Guasch Carbonell / Interpretació: Josuè Guasch Carbonell / Música: Teatritx / Vestuari: Antònia Camia / Attrezzo i màscara: M. Elena Ramis Llabrés / Producció: Teatritx

Característiques de l'espai i condicions tècniques

  • Espai escènic: teatre, centre cultural o biblioteca; també a l’exterior: al carrer, a les places, etc.
  • Mides espai escènic: 2 m x 2 m mínim
  • Camerinos: sí (no és imprescindible) 

Dades muntatge i desmuntatge

30 min / 30 min

Dades de contractació

Josuè Guasch Carbonell
971 521 042 / 625 111 980
teatritx@gmail.com


Informació relacionada