Darreres notícies
El president del Consell de Mallorca rep en audiència als premiats de la Gala dels Premis Gastronòmics 2025
El president del Consell de Mallorca rep en audiència als premiats de la Gala dels Premis Gastronòmics 2025
(20/10/2025)
- Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local
Llorenç Galmés destaca que aquest esdeveniment «valora i visibilitza tot l'ecosistema que hi ha darrere del producte local mallorquí i serveix per posicionar Mallorca com a destinació gastronòmica de referència»
El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, acompanyat de la consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Pilar Amate, ha rebut aquest dilluns en audiència als premiats de la III edició de la Gala del Premis Gastronòmics.
En l'audiència han estat presents el president de PIMEM, Jordi Mora; el delegat de Prisa Media Balears i director regional de la Cadena SER, Josep Roquer, i el conseller delegat del Grup Serra, Pedro Rullán.
La sala de plens de la institució insular ha estat l'escenari de la recepció oficial oferta pel president, qui ha destacat que els Premis Gastronòmics «valoren i visibilitzen tot l'ecosistema que hi ha darrere del producte local mallorquí: xefs, restaurants, productors, artesans».
«Sou grans ambaixadors de Mallorca aquells que manteniu viva la nostra identitat gastronòmica i la projectau en el món. Representau tota una cadena de valor que va del camp fins a la taula: darrere cada plat hi ha un productor que cuida les matèries primeres, un artesà que les elabora i el talent emergent dels joves que innoven», ha dit adreçant-se als guardonats i organitzadors de l'esdeveniment.
Mallorca, destinació gastronòmica de referència
El president Galmés ha destacat que els Premis Gastronómics «valoren i visibilitzen tot l'ecosistema que hi ha darrere del producte local mallorquí: xefs, restaurants, productors i artesans» i, a l'exterior, «posicionen Mallorca com una destinació gastronòmica de referència. Mallorca és molt més que sol i platja. Mallorca és cultura, és paisatge, i és gastronomia».
«Una gastronomia de qualitat que atreu visitants de tot el món que venen amb moltes ganes de viure i descobrir experiències gastronòmiques úniques i de gran qualitat durant tots els mesos de l'any», ha afegit sobre aquest tema.
El president ha acabat la intervenció donant l'enhorabona als guardonats, a qui ha animat que «continuïn apostant per l'excel·lència». «Al Consell seguirem treballant per donar-vos les eines i el suport que necessitau, perquè sabem que apostar pel producte local i pel sector gastronòmic és apostar pel futur de Mallorca», ha asseverat.
Premiats en la III edició de Gala del Premis Gastronòmics
La Gala del Premis Gastronòmics 2025 compta amb tres categories i denou premiats, a més d'un premi honorífic per a l’Acadèmia de la Cuina i el Vi de Mallorca. També, en aquesta tercera edició està previst un reconeixement a la cuina i el producte de Mallorca.
Categoria bar
Premi cultura de barra: Mercat Negre
Premi millor variat: Celler la Rambla
Premi millor llonguet: Bar Toni (plaça de Santa Eulàlia)
Premi millor pa amb oli: Bar Ca s’Hereu
Premi millor cafè d’especialitat: Arabay Coffee
Premi millor cocteleria: Clandestí
Categoria cuina i gastronomia
Premi millor cap de sala: Giorgia Scaramella (Aromata)
Premi millor xef: Álvaro Salazar
Premi millor trajectòria: Maca de Castro
Premi millor restaurant: Voro
Premi millor xef Revelació: Juan Pinel
Premi millor cuina tradicional mallorquina: Restaurant Els 4 Vents (Algaida)
Categoria promoció agroalimentària
Premi mecenatge i patrocini: IGB Sobrassada de Mallorca
Premis millor gelateria artesana o xocolateria: Ca’n Joan de s’Aigo
Premi producte local i proximitat: Flor de Sal des Trenc
Premi divulgació i promoció gastronòmica mallorquina: Santi Taura
Premi millor forn: Forn Reina Maria Cristina
Premi millor pastisseria: Lluís Pérez
Premi millor vi o celler: Celler Ribas