Convocatòries de premsa

El Consell de Mallorca inaugura el refugi Coma d'en Vidal
28-04-2025 / 11.00 h

Visita a les obres de modernització de l'estació de transferència Nord d’Alcúdia
25-04-2025 / 10.00 h

Declaracions del conseller de Benestar Social en relació al centre Es Refugi
25-04-2025 / 10.00 h

Presentació de la nova edició de la Fira Internacional del Disc
22-04-2025 / 11.30 h

El President del Consell de Mallorca visita Casa de Família
17-04-2025 / 15.00 h

Reunió en sessió extraordinària del Ple del Consell de Mallorca
16-04-2025 / 14.00 h
El Consell de Mallorca potenciarà la difusió del producte local en les principals fires turístiques nacionals i internacionals
El Consell de Mallorca potenciarà la difusió del producte local en les principals fires turístiques nacionals i internacionals
(25/04/2025)
- Departament de Turisme
El conseller de Turisme, Marcial Rodríguez, i la consellera de Promoció Econòmica, Pilar Amate, han signat un protocol de col·laboració per a executar accions conjuntes per al foment d'aliments tradicionals de l'illa amb qualitat diferenciada
El Consell de Mallorca potenciarà la difusió del producte local i de proximitat en les principals fires turístiques nacionals i internacionals, la qual cosa permetrà posar en valor la singularitat de la gastronomia mallorquina en els principals mercats turístics en els quals Mallorca és present.
Per a aconseguir-ho, els departaments de Turisme i Promoció Econòmica i Desenvolupament Local han signat un protocol de col·laboració a través de la Fundació Mallorca Turisme (FMT) que servirà per a desenvolupar accions conjuntes encaminades al foment del producte artesà i tradicional de l'illa amb qualitat diferenciada.
Aquest protocol té com a objectiu articular mecanismes de col·laboració per a participar conjuntament en fires turístiques i qualsevol altre tipus d'esdeveniment promocional, com poden ser degustacions, mostres, concursos gastronòmics, etc, que estan enfocats a donar a conèixer el producte local de Mallorca.
El conseller de Turisme, Marcial Rodríguez, ha destacat “la importància d'accions com aquesta, que donaran a conèixer encara més el producte local de Mallorca, així com la qualitat de la nostra gastronomia en els principals mercats nacionals i internacionals”.
Per part seva, la consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Pilar Amate, ha destacat “la importància d'unir esforços per a potenciar la presència del producte propi de Mallorca en fires turístiques, així com en una altra mena dels esdeveniments que organitza la institució insular”.
“Es tracta d'establir vincles de col·laboració per al foment i la promoció d'aquests productes, i aquest protocol d'actuació servirà per a estandarditzar i facilitar l'organització de l'assistència a esdeveniments turístics que considerem d'interès i possibilitar que hi hagi un acostament entre productors, distribuïdors, sector rural i el client final”, ha precisat Amate sobre aquest tema.
Singularitat del producte de Mallorca
D'aquesta manera, l'acord permetrà facilitar la gestió de la difusió dels productes i assegurar la seva procedència, en estar integrats en les diverses marques de qualitat diferenciades.
Així, s'estableix que els productes que s'exposaran i oferiran en les fires seran exclusivament de Consells Reguladors, com és Indicació Geogràfica Protegida (IGP) o Denominació d'Origen Protegida (DOP), marques de garantia, marques col·lectives o aliments tradicionals, i aquells inclosos en el llistat de marques de qualitat de l'Institut de Qualitat Agroalimentària de les illes Balears (IQUA).