Consell de Mallorca - Favicon

CA

Webs d'interès

Totes les notícies

El president del Consell de Mallorca visita l’Etnogràfic Campos, la major col·lecció etnogràfica de l’illa

El president del Consell de Mallorca visita l’Etnogràfic Campos, la major col·lecció etnogràfica de l’illa

(07/04/2025)

  • Comunicació i Premsa

L’exposició recull eines i objectes que formen part de la història i del patrimoni cultural de Mallorca

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha visitat l’Etnogràfic Campos, acompanyat de la presidenta del Govern de les Illes Balears, Margalida Prohens, i de la batlessa de Campos, Francisca Porquer. La comitiva ha estat rebuda pel fundador del museu, Miquel Ballester, qui els ha fet una visita guiada per la major col·lecció etnogràfica de Mallorca.

L’Etnogràfic Campos recull eines i objectes que formen part de la història i del patrimoni cultural de l’illa, agrupats segons els sectors productius tradicionals: el sector primari, especialment l’agricultura; el sector secundari, amb els oficis més representatius de la zona; i el sector terciari, que inclou el comerç i diversos serveis. 

La segona planta inclou, a més, una sala dedicada als antics sistemes de mesures, una àrea centrada en els aspectes domèstics de la casa mallorquina i dels seus habitants, i una sala polivalent decorada amb una col·lecció pictòrica d’artistes campaners o vinculats amb el municipi. 

Durant la visita, el president Galmés ha destacat «la tasca extraordinària de recuperació, conservació i divulgació que du a terme l’Etnogràfic Campos, clau per entendre les arrels de la nostra identitat com a poble i perquè les futures generacions coneguin d’on venim i valorin la riquesa del nostre patrimoni».

Entre les peces més destacades de la col·lecció es poden trobar elements singulars, com un carro de roda plena, un molí de pedrera, el jou de llaurar vinya, així com peces relacionades amb antics oficis, com les encruies i els martells de llauner, embuts de vidre per a omplir sobrassada o llums de teia. També s’hi conserven elements vinculats a la vida religiosa i quotidiana del poble, com les antigues portes de l’església parroquial de Campos o les màrfegues tradicionals de posar palla davall el matalàs.